joi, 18 decembrie 2008

Membrii Comitetului Nobel, anchetati pentru suspiciuni de coruptie

Justitia suedeza a decis sa deschida o ancheta preliminara privitoare la suspiciuni de coruptie in cazul unor membri ai Comitetului Nobel.

Suspiciunile se au pornit de la faptul ca membri din trei comitete Nobel, respectiv medicina, fizica, chimie, s-au dus in China - doi reprezentanti in urma cu doi ani, alti trei in ianuarie 2008 - iar autoritatile chineze au platit toate cheltuielile, a informat joi postul de radio suedez, citand magistratul care conduce ancheta, relateaza AFP.

"Deocamdata ancheta nu vizeaza pe nimeni in mod deosebit. Ne concentram acum pe deplasarea in China", a subliniat procurorul Nils-Erik Schultz.

"Trebuie sa aflam de ce s-au platit biletele si cheltuielile acestor persoane, se poate crede ca s-a incercat influentarea acestor persoane care ocupa functii importante", a adaugat el.

Niciun premiu Nobel nu a fost atribuit vreunui chinez in ultimii trei ani.

In fiecare an, in octombrie, Academia regala anunta la Stockholm numele laureatilor premiilor Nobel pentru medicina, fizica, chimie, literatura, economie. Premiul Nobel pentru pace este anuntat la Oslo.

Sursa:www.ziare.com

Un comentariu:

Lupta NS spunea...

Imposibil!!! Sunt complet socat. Hahahaha

Mediafax