miercuri, 18 februarie 2009

Fascismul italian, in floare

Pe Internet a explodat furia rasistă a italienilor. O organizaţie pentru apărarea drepturilor omului a numărat până în prezent cel puţin 176.000 de incitări cu tentă rasială postate pe cunoscuta platformă internaţională de socializare Facebook. În ultimele zile, aici au apărut zeci de grupuri antiromâneşti, în care se „discută“ despre cele mai bune metode de „răzbunare“ pentru „a-i face pe români să plătească pentru violuri“.

Într-unul dintre aceste grupuri, numit „rum+rom“, s-au înscris cel puţin 2.900 de persoane, dintre care 200 în decurs de numai câteva ore. Un altul, numit „Românii violează. Daţi-i pe mâna noastră pe nenorociţi“, numără deja 3.490 de utilizatori înregistraţi.

La fel, membrii grupului „Cei care îi urăsc pe români“ cer „un Holocaust împotriva românilor“, ori comentează sloganuri de genul „România=Hiroshima“. Italienii din grupul „Cei care le vor da şuturi în fund tuturor românilor şi albanezilor“ nu s-au lăsat mai prejos, invitându-şi conaţionalii la „reluarea raidurilor de pedepsire a infractorilor“.

„Să-i ardem pe ţigani în sobe!“

Nici rromii nu au fost ocoliţi de accese xenofobe şi incitări la ură pe motive etnice. Cotidianul „La Stampa“ a titrat, ieri, un „îndemn“ postat tot pe Facebook Italia, care spune fără echivoc: „Să-i ardem pe ţigani în sobe!“. Numărul celor care au aderat la acest grup este de peste 12.450 de persoane şi sunt toate şansele să crească în zilele următoare. „Aprinde şi tu un băţ de chibrit pentru a da foc unei tabere de rromi“, sau „Să eliberăm Brescia de ţigani“, se mai poate citi în grupurile de „socializare“ ale italienilor.

„NU“ patrulelor de cartier

Vineri, Senatul italian urmează să aprobe decretul de lege antivioluri, care prevede, printre altele, înfiinţarea unor aşa-numite „patrule de cartier“. Alcătuite din „cetăţeni de bine“, acestea ar fi urmat, teoretic, să supravegheze periferiile marilor oraşe. La începutul săptămânii, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, i-a prezentat proiectul preşedintelui italian Giorgio Napolitano. Acesta s-a opus, însă, prevederii în cauză, declarând că este „îngrijorat de informaţiile pe care le primeşte zilnic despre violenţele xenofobe de pe cuprinsul ţării“.Continuare aici.

6 comentarii:

anca spunea...

si cind te gindesti ca ne acuzau pe noi,inainte de aderare,de rasism si alte chestii!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Acum am vazut ca i-au arestat pe doi (cica) romani, Istoika Layos si Karol Racz. Astia-s romani cum sunt eu rus.

anca spunea...

da,romani neaosi!!!:)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

E propaganda in stare pura!
Pe de alta parte, daca ne-au vrut in UE, era normal sa se gandeasca si la consecintele mai "colorate"!
Detalii pe
www.ruxandralungu.blogspot.com :)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

E fascism si xenofobie. Daca era vreo rasa mai pura, dar macaronarii astia corciti cu toate popoarele imperiului roman sa ne mai slabeasca. Cum isi bat joc de romanii care lucreaza acolo, nu le dau banii, daca isi cer drepturile ii bat, aia nu scriu. Nesimtitii! In Romania toti fug sa nu faca afaceri cu pizzarii astia, pentru ca sunt tepari de clasa.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Cine i-a izgonit pe romani din tara?

Mediafax