vineri, 6 martie 2009

Studiile lui Sarkozy, contestate de un profesor

Profesorul de ştiinţe politice de la Universitatea Nanterre, Alain Garrigou, a pus la îndoială, într-un articol publicat pe site-ul Fundaţiei Copernic, un grup de reflexie, şi pe site-ul de ştiri Mediapart, obţinerea diplomei de studii aprofundate (DEA) care figurează în curriculum vitae oficial al preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy de Nagy.

El afirmă în special că, în urma cercetărilor sale, Nicolas Sarkozy a fost "amânat" în cadrul primei sesiuni, din octombrie-noiembrie 1979, şi că procesul verbal pentru desfăşurarea celei de-a doua sesiuni, din februarie 1980, "a dispărut din arhivele universităţii". Articolul semnat de Alain Garrigou, intitulat "Sarkozy şi universitatea, revanşa personală a unui elev leneş", a fost scris în contextul conflictului dintre preşedinte şi profesorii-cercetători, care s-au mobilizat împotriva unei reformări a statului acestora.Universitatea Paris X a precizat că Nicolas Sarkozy "nu a absolvit două examene în prima sesiune, în 6 noiembrie 1979", înainte de a fi admis în noiembrie 1980.

Alain Garrigou a precizat însă că dezminţirea universităţii nu este valabilă. "A doua sesiune a DEA s-a ţinut în februarie 1980. Candidatul vizat nu a putut trece de prima sesiune în noiembrie 1980 (...) este confirmarea că au avut loc nereguli grave", a declarat el. sursa:mediafax

Daca nu era stirea asta, nu stiam ca adevaratul nume al presedintelui Frantei este un nume coborat din istoria hunilor, anume Nicolas Sarkozy de Nagy.

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Mutra lui spune tot!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ii lipseste calul, ca hoarda-i prezenta.

Mediafax