marți, 14 aprilie 2009

Ilie Şerbănescu despre criza economică: Nu se poate face nimic

"Noi am intrat in criză după o creştere economică care a dus la dezarticularea României. Veneam cu un consum imens şi o producţie de nimic. Vine recesiunea, toţi încearcă să stimuleze consumul, dar nu mai ai cu ce să îl finanţezi şi atunci îl reduci, ceea ce e mai rău", a declarat Ilie Şerbănescu la Sinteza Zilei de marţi.

Potrivit analistului economic, nu există soluţii pentru criza economică pe care o traversează România. "Nu ai ce să faci în situaţia asta, cum să stimulezi consumul dacă nu ai finanţare?", a explicat Şerbănescu. El a continuat precizând că numai în cazul economiilor bine echilibrate se poate face ceva pentru diminuarea efectelor crizei economice.

"Nu se poate face nimic deoarece nu avem bani, iar cei care se laudă că fac şi dreg au o economie echililbrată nu una dezarticulată", a precizat Ilie Şerbănescu. antena 3.

3 comentarii:

anca spunea...

Ilie serbanescu e unul din analistii economici care nu bate cimpii!
imi place cind e prezent la sinteza zilei!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ba se pot face multe. Din pacate cei care vin din economia reala nu sunt intrebati. La guvernare sunt tot felul de teoreticieni care n-au creat niciodata un loc de munca prin forte proprii! Ce pretentii sa am de la profesorul de istorie, filozofie, drept, pe nume Boc? O fi bun in domeniul lui. Atat!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pe undeva ai dreptate Ruxandra, dar pentru ce mai sunt platiti consilierii?

Mediafax