luni, 13 aprilie 2009

Obama vrea 83 de miliarde de dolari în plus. Pentru război


Presedintele american Barack Obama a cerut ieri Congresului 83,4 miliarde de dolari suplimentari pentru finantarea armatei americane prezenta in razboiul din Irak si Afghanistan.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui Camerei, Nancy Pelosi, Obama a pledat pentru aprobarea rapida a acestei masuri, argumentand ca situatia din Afghanistan se degradeaza.

"Ne confruntam cu o situatie care solicita o atentie urgenta. Talibanii devin tot mai puternici, iar Al-Qaida isi intareste prezenta de-a lungul frontierei afghano-pakistaneze", scrie Obama.Astfel, 75,85 de miliarde vor fi folositi pentru operatiunile militare si 7,1 miliarde pentru ajutor international, din care 400 de milioane pentru sprijinirea Pakistanului in lupta cu extremistii.

Desi initial s-a opus deblocarii unor fonduri suplimentare pentru finantarea operatiunilor de razboi din Irak si Afghanistan, Obama a aratat ca armata americnaa are nevioe de bani acum, asteptarea pana la 1 octombrie, data la care intra in vigoare noul buget, fiind imposibila. Presedintele american a promis insa ca este ultima data cand solicita fonduri suplimentare pentru razboiul din Irak si Afghanistan. Sursa: capital.ro

Ceea ce demonstreaza inca o data ca toti presedintii americani, indiferent de numele pe care il poarta, sunt tributari complexului militar-industrial al SUA.

Un comentariu:

anca spunea...

si uite asa se dezumfla mitul,ca deja nu mai puteam cu Obama!!asta e porumbelul pacii?

Mediafax