joi, 16 aprilie 2009

Tichetele pe un an ale Elenei Udrea costă cât impozitul forfetar strâns în patru ani


Finanţele vor cheltui cel puţin două miliarde de lei pe tichetele de vacanţă, în timp ce forfetarul va aduce la bugetul de stat anul acesta 350 de milioane de lei, iar anul viitor circa 500 de milioane.

Patronatele din România, printre care constructorii şi bancherii, au anunţat că vor ataca în contencios administrativ ordonanţa de urgenţă care introduce impozitul forfetar.

Introducerea tichetelor de vacanţă, consfinţită recent de Guvern, va face o gaură de două miliarde de lei la bugetul de stat, conform estimărilor Ministerului de Finanţe. Aceleaşi Finanţe estimează, prin vocea ministrului de resort, Gheorghe Pogea, că va încasa din impozitarea forfetară a companiilor circa 350 de milioane de lei anul acesta, în cele opt luni în care este aplicabilă. Asta înseamnă, după un calcul simplu, că pentru a acoperi cheltuiala cu tichetele de vacanţă este nevoie de aplicarea impozitului forfetar (dacă încasările se menţin la acelaşi nivel) patru ani. Asta dacă se iau în considerare datele oficiale, respectiv că “gaura” dată de tichete este de numai două miliarde de lei şi că forfetarul chiar va aduce atâţia bani la stat.

Unii analişti, printre care şi foşti şefi de bănci, susţin, de altfel, că ar fi fost suficient ca Ministerul Turismului să nu fi fost desprins din fostul minister al Comerţului pentru a nu fi nevoie de forfetar măcar anul acesta.

Înfiinţarea ministerului a „costat” 397 de milioane de lei, cu aproape 50 de milioane de lei mai mult decât estimează Finanţele că vor încasa din impozitul forfetar. Gandul.ro

Un comentariu:

anca spunea...

ehe,daca esti noua Lupeasca a Romaniei!!vai de noi,sintem fara scapare!!

Mediafax