duminică, 20 februarie 2011

Marea cacealma

Ma uit zi si noapte pe agentiile de stiri sa vad daca cineva este in stare sa produca niste dovezi in ceea ce priveste "carnagiul" sau "raurile de sange" din Libia, Bahrain si restul tarilor cuprinse de o asa-zisa revolutie. Mi se spune ca fortele libiene trag din elicoptere. Oare nu e nimeni in stare sa ne arate macar un elicopter din care se deschide focul? Macar filmat cu un telefon mobil, dar un filmulet trebuie sa existe. As! In Bahrain cica sunt ucisi zeci de oameni de catre lunetisti. O singura fotografie pe toate siteurile de stiri arata niste oameni transportand acelasi ranit. La CNN vorbeste un individ care a ajutat un ranit. Acelasi apare peste tot. Aceeasi camasa insangerata o poarta in cursul zilei, dar si noaptea, pentru ca individul se "vajaie" si noaptea. Ba mai tarziu apare intr-o incinta de care aflam ca e spital. Sangele de pe camasa lui nu se coaguleaza. Ce sange o fi si asta? M-am taiat de multe ori in viata si stiu cum apare sangele proaspat si cum arata coagulat. Dubioasa faza! In rest, simple fotografii cu cativa demonstranti anti-Gaddafi, ordonati in coloana, nicidecum victime. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de strategia cu care dirijorii acestor miscari au prostit si readus pe egipteni in strada in momentul cand deja renuntasera la proteste. Deh, ii asteapta "democratie originala" dupa spusele lui Obama.

Se vorbeste despre mercenari straini. Imi aduc aminte de "revolutia" noastra. Fiecare e liber sa creada orice, dar sunt convins ca asistam la o mare cacealma, o mare manipulare.  Ceausescu stia perfect ce spune cand dadea vina pe "agenturi".  Popoarele arabe fac pasul spre Noua Ordine Mondiala fara ca macar sa banuiasca. Regretele vor fi tardive, ca intotdeauna.

Individul omniprezent. Exista o filmare CNN pe care nu reusesc sa o mai gasesc cu aceslasi individ noaptea cu acelasi sange deschis si necoagulat pe camasa. Probabil ca s-au prins si ei ca e prea trasa de par. Dar exista filmarea cu ambulanta care conduce la concluzia  ca s-a tras cu gloante de cauciuc.

P.S. Priviti mai jos ce titlu da All Voices, un site de stiri, in timp ce afiseaza o poza cu protestatari libieni la...Washington, pe a caror pancarte se spune ca ajunge 30% rata somaj si solidaritate cu ai lor!!!

Citeste si:
-Teroristii sunt de fapt colaboratori ai serviciilor secrete?
-Iranul, agresor sau agresat?

4 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Pe când era "rivoluţia" din Egipt la TVR a fost invitat un tinerel care,, în studioul din Bucureşti fiind, spunea fără să clipească din ochi cum Mubarack ia oamenii de pe străzi şi îi împuşcă cu sutele. Manipularea de soiul ăsta a mai fost folosită la îceputul dezintegrării Jugoslaviei. Tot referitor la Egipt au mai scos unii pe guriţa lor mâncătoare de... cum că preşedintele Egiptului ar avea în conturi 80 miliarde de dolari. Ah, drăguţa de poveste cu conturile ceauşiste, cum mai dăinuie ea! Iar altcineva îndruga despre fabuloasele venituri pe care le-ar avea Egiptul din turism şi... petrol.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mda, pe vremea cand americanii bombardau ilegal Jugoslavia, Cristian Tabara, Liiceanu si Emil Constantinescu erau idiotii de serviciu care mancau rahat, in special pe la PRO TV.

Anonim spunea...

Nu mai cred in "revolutii". Doar in grupuri transnationale, ahtiate dupa putere si profit !
R.L.

Anonim spunea...

Cam vioi individul la cat sange era pe el!:)

Mediafax