vineri, 1 aprilie 2011

April

Primavara. O veche si superba melodie, o trupa extraordinara.
Deep Purple - April


2 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Splendindă piesă, a unei formaţii cu o amprentă instrumentală inconfudabilă, cu deosebire dinspre tobă, chitară solo şi orgă. O formaţie celebră, a anilor 1970, consacraţi în istoria secolului trecut cu titulatura binemeritată sub toate aspectele "cei mai frumoşi ani", o trupă din categoria nestematelor artistice veritabile ale epocii, precum Beatles, Rolling Stones, Credens Clearwater Revival, Led Zeppelin etc.

Anii '70... Anii adolescenţei generaţiei mele, anii chiar cei mai frumoşi, cei mai romantici, mai buni şi mai prolifici ai secolului. Inclusiv în România.

Deşi, pentru amărîta asta de ţară a noastră, perioada respectivă a adus şi mari probleme de toate felurile - inundaţii catastrofale în 1970 şi 1975, marele cutremur din 1977, suspectul naufragiu al uriaşului mineralier "Independenţa", de 165.000 td, cea mai superbă realizare a constructorilor români de nave maritime, naufragiu petrecut chiar la cursa inaugurală, în strîmtoarea Bosfor, într-un moment în care România tocmai aniversa 100 de ani de la cîştigarea... independenţei de stat, apoi "defectarea" lui Pacepa, un an mai tîrziu, cu efecte devastatoare asupra intereselor economice, politice, comerciale, diplomatice şi militare ale ţării în străinătate etc. etc.

Dar, per ansamblu, deceniul respectiv a fost unul prolific în toată lumea şi în toate domeniile, cultura şi creaţia artistică excelînd. Nivelul de trai al celor mai largi categorii de oameni atinsese un nivel care cu greu va mai fi egalat în viitorul nostru.

Mulţumesc, domnule Ion, pentru această plăcută respirare muzicală de primăvară, subiect, iată, de dulci aduceri aminte...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am fost fan al acestor trupe enumerate de d-voastra, am intreaga lor discografie, chiar si vinil-uri, benzi de magnetofon, casete. Am simtit pe viu frumusetea acelor ani din toate punctele de vedere. Cand aud pe unii ca ne acuza de nostalgie, le raspund ca este normal sa simti asta cand pierzi ceva frumos din viata ta. Si mai ales ca nu ai cu ce inlocui ce a fost!

Cuvintele d-voastra imi dau certitudinea ca nu sunt singur. Multumesc!

Mediafax