Sigur, orice om care judeca cu mintea limpede vede disperarea Occidentului de a pune mana pe toate resursele mondiale, indiferent ce tara le-ar detine si indiferent de mijloace. Lisa Karpova, o analista si o ziarista rusa, analizand in ziarul Pravda situatia din nordul Africii, arata cum liderul libian a propus nationalizarea companiilor petroliere americane, precum şi cele din Marea Britanie, Germania, Spania, Norvegia, Canada şi Italia în 2009.
La data de 25 ianuarie 2009, Muammar Al Gaddafi a anunţat că ţara sa a studiaza naţionalizarea companiilor străine din cauza preţului scăzut al petrolului. "Petrolul ar trebui să fie deţinut de stat in acest moment, asa ca am putea controla mai bine preţurile prin creşterea sau scăderea producţiei", a spus liderul libian.
Aceste declaraţii au îngrijorat principalele companii străine care operează în Libia: Shell(anglo-olandeza), British Petroleum, SUA ExxonMobil, Hess Corp, Marathon Oil, Occidental Petroleum si ConocoPhillips, Repsol(Spania), Wintershall din Germania, OMV din Austria, Norvegia Statoil, Eni şi Canada Petro Canada.
La data de 16 februarie 2009, Gaddafi a facut un pas inainte şi a solicitat libienilor sa sprijine propunerea sa de dizolvare a guvernului şi de a distribui averea din petrol direct la cei 5 milioane de locuitori a ţării. Masura nu s-a aplicat din cauza opozitiei ministrilor si a comitetelor populare, unde doar 64 au votat pentru din cele 468. Astfel inaltii functionari ar fi pierdut locurile de munca, adica ciolanul, cum se zice pe la noi.
Falsa imagine pe care occidentul s-a caznit sa o induca, cea de dictator, cade in derizoriu daca vedem ce a vrut sa implementeze Gadaffi. Deasemenea, nivelul superior de trai din Libia contrazice minciunile occidentului.
Intreaga operatiune impotriva Tunisiei, Egiptului si a Libiei au fost planificate de ceva timp, nicidecum nu au fost miscari spontane. Fascistii din vest nu se schimba niciodata, mai zice Lisa Karpova, intarind afirmatia liderului libian cum ca "ei(occidentul) sunt un grup de fascisti nebuni ce vor sfarsi la groapa de gunoi a istoriei"
Vezi si:
Vezi si:
6 comentarii:
Ioaneee,de ce maniPULEzi lumea,draga? :))))democratizare se numeste razboiul asta! nu stiu cum naiba se face ca,n-a fost nevoie de democratizare in tzari precum : Congo,Rwanda ,Cambodgia si altele! asa le trebuie daca n-au petrol :)))))
Ups, Congo a fost teatrul de razboi ani la rand fiind impartita in 2 tari. Ghici ce resurse au? Uraniu! Care merge unde? Rwanda are metale rare. Cambodgia habar nu am ce au, dar ce pot sa aiba daca au granita cu Vietnamu'? Orez si droguri!
ups si eu ,erata *I-au lasat,scuze :))))
draga,nu stiu ce-i cu bloaga asta!
deci ,ziceam ca,metale ,nemetale dar i-au lasat sa se macelareasca!
Cambodgia are un munte de cranii ,se pare ca nu e interesat nimeni :))))
Era evident!
Trimiteți un comentariu