luni, 23 martie 2009

Criza ca o binecuvantare

Noul lider al Bisericii Ortodoxe ruse, patriarhul Kirill, este de parere ca actuala criza economica internationala ar trebui sa imbunatateasca valorile oamenilor.

Kirill a numit criza "o binecuvantare" si a opinat ca aceasta va permite oamenilor sa-si reevalueze viata, informeaza International Herald Tribune. "Criza, intr-un anumit sens, i-ar putea ajuta pe oamenii nostri sa tina atitudinea corecta la munca. Toata lumea ar trebui sa se intrebe daca salariul sau este proportional cu contributia reala", a spus Kirill intr-o vizita in enclava Kaliningrad.

Criza economica a facut ca milioane de rusi sa-si piarda slujbele, dupa aproape un deceniu de bunastare generata de veniturile din petrol si gaze naturale. Pentru Kirill, criza este un bun prilej de a scapa de falsitatea economica si lacomia excesiva. sursa: ziare.com

Cu ocazia asta, poate se vor intoarce tot mai multi la credinta. Oricum, bisericile ortodoxe sunt suprapline la slujbele de Duminica.

2 comentarii:

Anonim spunea...

un mic comentariu din Germania:a vorbi ca criza este un lucru pozitiv este totusi exagerat.Sa nu uitam ca de fapt si-au pierdut munca in genere romanii care au ramas in tara si fac munca cu placere si nu pentru bani.Daca cineva isi iubeste munca , se dedica ei,si stie ce inseamna un euro munceste ptr el si isi pierde munca e un lucru trist.Ptr aceia avari care lucreaza ptr a castiga multi bani este intr-adevar posibilitatea de a medita daca sint fericiti.Eu am lucrat in mai multe domenii aici , dar acum eu lcurez ptr ca imi place ceea ce fac, am colegi inteligenti si e drept la sfarist si pentru bani.Dar acum nu cred ca as schimba pentru bani mai multi munca asta care o am!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Patriarhul s-a referit ca lumea, cu ocazia asta, poate isi va reconsidera valorile umane pe care incet, incet incepe sa le piarda. Religia, familia, cinstea, omenia, dragostea au fost date la o parte pentru a lasa loc urii, lacomiei, nesimtirii, desfranarii. La asta se referea Prea Fericitul.

Mediafax