marți, 26 mai 2009

Campanie impotriva lui Dumnezeu

O organizatie ateista din statul american Indiana a demarat o campanie in Chicago al carei slogan este "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu", informeaza Chicago Tribune. 25 de autobuze din Chicago au fost inscriptionate cu acest mesaj de catre Indiana Atheist Bus Campaign.

"Scopul acestei campanii, care se va desfasura pana in iunie, este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra", a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului. Publicatia precizeaza ca Indiana Atheist Bus Campaign si American Humanist Association au strans peste 10.000 de dolari pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois. Grupul a decis sa inscriptioneze mesajul pe autobuzele din Chicago dupa ce o campanie similara in Indiana a fost respinsa de autoritatile locale. Grupul intentiona sa plaseze mesajul "Poti fi bun si fara Dumnezeu" pe mijloacele de transport public din Bloomington si South Bend. sursa:hotnews.ro

Petre Tutea spunea cu intelepciune: "Eu cînd discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Între un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura. Ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si între un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu. Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada. Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba."
Si nu pot decat sa fiu de acord.

3 comentarii:

andreiraduM spunea...

Astfel de campanii au inceput pare-mi-se inca de anul trecut, ba in Belgia, Olanda, Marea Britanie...
Nimic nou sub soare - vanitatea omului (animalul din motul lantului trofic) isi cere mereu dreptul la existenta.
Pare un fel de exchibitionim de prost gust.
Unde va duce?
Cu siguranta va duce, in timp, la aplatizarea totala a creierului.

De ce?
Pentru ca oamenii vor fi teleghidati precum roboteii docili, ce nu aveau dreptul sa gandeasca liber, conform principiilor lor, sub regimul totalitar (sau cel sclavagist.
Deviza: NU mai ganditi voi, gandim noi si pentru voi.

O lume in care Tvulgul ne spune ce e la moda, ce e cool, ce e bine, ce e rau, o lume in care banul detine viata sau moartea, o lume in care politicienii fac legi ce-i privilegiaza cu precadere; o lume in care discursurile au ajuns la un nivel profund, cel subliminal - ce ne-ar mai mira sa scrie si la wc-ul public ca Dumnezeu, probabil, nu exista!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa e. Dar o minciuna repetata la nesfarsit sfarseste prin a fi crezuta. Trebuie combatuta!

AMIRA spunea...

Da, s-au inmultit astfel de campanii dar am certitudinea ca le vom putea combate cu succes.
Zilele trecute am citit ca o asistenta medicala din Marea Britanie risca sa fie concediata din cauza unei cruciulite pe care o purta la gat. In schimb i se dadea voie sa o poarte in buzunar (probabil sa nu se vada). Motivele invocate erau puerile... sa fie totul mai steril.

Mediafax