vineri, 29 mai 2009

Tiganii, discriminati in continuare ?

Raportul Amnesty International lansat ieri mentioneaza ca, in Romania, "discriminarea impotriva romilor este in continuare larg raspandita si intensa", in timp ce exista in continuare plangeri din partea detinutilor cu privire la rele tratamente si uz excesiv de forta din partea politiei in timpul interogatoriilor. Sursa:RL.

In Romania, tiganii sunt rau dezavantajati, "platesc" impozite uriase, taxe disproportionate cu veniturile obtinute de acestia din munci "agricole" sau alte ocupatii "cinstite" pe care le desfasoara. De aceea, le recomandam traiul din Italia sau in restul Europei unde rasismul si xenofobia "nu exista". Acolo li se dau locuri de munca, mancarea e gratis, cainii merg cu colaci in coada, mierea si laptele curg liber la conducte. Si nu numai. Deci, daca Europa ne-a dorit, sa invete sa conlocuiasca cu tiganii, asa cum au invatat sa locuiasca alaturi de evrei, arabi, asiatici etc.

11 comentarii:

anca spunea...

ce face? platesc impozite? munca in agricultura? de unde naiba e scos raportul asta? din vreo casoaie cu turle? ptui,drace!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Partea a doua era comentariu meu, era o gluma, nu te-ai prins?

anca spunea...

se vede treaba ca nu! oricum,doar in Romania sint discriminati acesti onorabili cetateni?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Discriminati pe naiba. Ei au justitia si Politia la degetu' mic. Nu platesc taxe, nu platesc curentu', gazu' chirii. Nu platesc impozite pe rahaturile alea cu turnulete.

anca spunea...

se vede treaba ca nu bauram lapte azi! era la misto comentariul meu :)
doar nu crezi cumva ca am o parere buna despre ei!

Anonim spunea...

Nu sint discriminati asta nu e asa,problema cea mare a Romaniei, o bomba cu fitil intirziat este ca nu sint integrati social.Luatzi celelaölte minoritati si vedeti ca fiecare a dat doctori ingineri muncitori harnici.la tigani cota este infima(aproape nula!!) .Este o paralela pentru mine cu sitiatzia unor emigranti in vest,. Daca problema tiganilor nu o vom lua in serios va fi la un moment dat foarte grav. Ca ei sint in genere vinovatzi e adevarat,dar cautand vinovatzi nu rezolvam problema.
Din Frankfurt salutari

andrei1990 spunea...

e si vina noastra, si a lor. vorba domnului din Germania, nu sunt integrati. iar nici noi nu ii ajutam. si programele de doi lei ale guvernului nu cred ca ajuta la mare lucru. trebuie cumva incurajati sa mearga la scoala, sa nu li se mai dea locuinte pe care sa le distruga, sa fie responsabilizati, nu stiu.
dar vina e si a noastra. asta o vad.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eu imi aduc aminte pe vremea cand eram la scoala, statul socialist facea mari eforturi pentru a aduce copiii de tigani la scoala, si nu reusea. veneau cate un an, doi, apoi tamaneau repetenti sau nu veneau deloc. Oricum, nu-mi aduc aminte ca vreun copil tigan cu care am fost la scoala sa depaseasca clasa a 8-a. Am un prieten tigan bogat, cu doua vile din care una sare de 1 milion de euro, locuieste si in Romania si in Anglia, are 2 fete si un baiat, nici unul nu s-a dus decat 8 clase. Si are posibilitati sa-i tina la Oxford. Cand l-am intrebat de ce nu lasa fetele la scoala, a zis ca trebuie sa se pregateasca pentru maritat. Nu ai ce le face! Asta e concluzia la care am ajuns.

Anonim spunea...

Domnule Ion

cu tot resectul din Germania vorbe de genul "nu ai ce le face" nu sint din punctul nostru de vedere corecte.pe de o parte atacam politicienii romani pe dealta parte insa nu le oferim solutii concrete in a integra un masiv grup socila de cetateni ROMANI in societate.Acest lucru e spre binele Romaniei!Ar fi mai corect sa spunetzi "nu stiu ce sa le facem dar ceva trebuie facut"...Vorbele dvs sint o resemnare in fatza unei probleme a societatii romanesti.Fara suparare din Germania salutari

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu domnule, nu sunt de resemnare, ci sunt realitatea. Uite, tiganii nostrii sunt in Germania, Italia, Anglia, Franta. A muncit cu sudoare vreunul? Sa fim seriosi! Nici nu va munci niciodata.

Beduinul spunea...

Cu tot respectul, din Romania ! Atacam politicieni romani pentru ca ei sunt pusi acolo chiar pentru asta, sa caute, sa gaseasca si sa implementeze solutii, nu sa gandim noi in locul lor. Insa acesti politicieni nu fac decat sa se foloseasca de acest "masiv grup social" de cetateni, cu parere de rau spun , romani, sa-i implice in multe din afacerile lor necurate, sa coalizeze cu ei, sa se inrudeasca, sa se cumatreasca, sa faca orice altceva numai nu lucrul pe care il asteapta toata Europa, si anume civilizarea unei natii care e obisnuita sa traiasca la limita legii. Dar pana la urma, au si ei dreptate, daca nici in Germania, sau Anglia sau mai stiu eu ce tara cu pretentii, nu s-a gasit o solutie viabila impotriva lor, ce asteptari sa ai de la "expertii" nostri in domeniu... Fara suparare, din Romania, salutari !

Mediafax