sâmbătă, 13 decembrie 2008

Din ciclu: CRIMINALI SI BOLNAVI CARE GUVERNEAZA


Fostul secretar american al Apărării Donald Rumsfeld şi alţi oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Bush au fost declaraţi vinovaţi de rele tratamente aplicate deţinuţilor în mai multe închisori americane, potrivit unui raport al Senatului american, publicat joi.

"Acordul lui Rumsfeld pentru recurgerea la tehnici de interogare agresive la baza de la Guantanamo (Cuba) a fost o cauză directă pentru ca deţinuţii să suporte rele tratamente acolo" şi "a influenţat şi contribuit la folosirea tehnicilor care conduc la rele tratamente (...) în Afganistan şi Irak", conchide raportul.

Potrivit raportului, oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei, între care Condoleezza Rice, fost consilier pentru securitate naţională devenită secretar de Stat, au participat la reuniunile pe tema tehnicilor de interogare înăsprite încă din primăvara lui 2002.

Sursa:mediafax

Titlul ne apartine.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Donald Henry Rumsfeld ( 1932 - ) , stramosii lui au emigrat din Germania , participant Bilderberg Group , Secretary of Defense sub President Gerald Ford ( 1975 – 1977 ) , si Secretary of Defense sub George W. Bush ( 2001 – 2006 ) . Membru Council on Foreign Relations , membru Freedom House . Membru Bohemian Grove .
Fondator si membru activ Project for the New American Century ( alaturi de Elliott Abrams , Dick Cheney , Paul Wolfowitz , Robert Zoellick ) .
Interes de afaceri cu Bechtel Group .
Tot el vrea un “Minister” al Propagandei… In legatura cu noua sa gaselnita , cititi :
http://blog.wired.com/defense/2008/01/rummy-wants-pro.html
Cand Bush a ajuns presedinte , deja ingrijorarea pentru petrol ajunsese la cote prea mari . Cuvantul cheie era “ securitate energetica “ . Cel mai ingrijorat se arata ministrul apararii Donald Rumsfeld . Inca din 1998 a sustinut invadarea Irakului ca sa protejeze livrarile de titei spre SUA precum si interesele vitale ale lor in Golful Persic . A doua zi dupa 11.09. , Rumsfeld l-a impulsionat pe Bush sa atace de indata Irakul . Tot el se află în spatele acţiunilor de răspuns care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie: “Enduring Freedom” din Afganistan şi “Iraqi Freedom”. Doreau sa instaureze un regim maleabil si sa dezvolte exportul de petrol . Desigur ca neputand declara adevaratul motiv , americano-britanicii au servit opiniei publice gogoasa cu armele de distrugere in masa ale lui Saddam . Dupa invazie , doar companiile americano-britanice au fost invitate sa liciteze contractele . Fosta firma a lui Dick Cheney , Halliburton , a fost una dintre ele .
De remarcat ca Jay Rockefeller ( 1937 - ) face o vizita oficiala in 2002 in Orientul Mijlociu unde vorbeste personal cu tarile din regiune despre invazia Irakului pe motiv de arme de distrugere in masa .

Mediafax