marți, 24 martie 2009

Criza economica poate duce la razboi ?

Criza financiara globala ar putea duce la neliniste sociala sau chiar razboi, a avertizat seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

Seful FMI a declarat ca miliardele de dolari injectate in economia globala ar putea disparea, daca nu se fac reforme masive ale sistemului financiar, scrie Daily Mail. Strauss-Kahn a criticat planul premierului britanic, Gordon Brown, de acordare a unor imprumuturi. "Banii se vor topi ca zapada in soare daca, in acelasi timp, guvernele nu sunt in stare sa aiba un sector financiar mai mic si mai sanatos decat inainte", a spus el.

In cadrul unei intalniri la Organizatia Internationala a Muncii, Strauss-Kahn a avertizat ca milioane de oameni vor ajunge in pragul saraciei. Fondul Monetar International a facut apel la guvernele tarilor sa injecteze doua procente din Produsul Intern Brut in economiile locale, in incercarea de a redresa situatia. "Toate aceste lucruri vor afecta dramatic rata somajului si vor fi radacina unor revolte sociale, care vor ameninta democratia si, in unele cazuri, ar putea conduce chiar la razboi", a adaugat Strauss-Kahn. Sursa:ziare.com

4 comentarii:

Anonim spunea...

da...si mie mi-e teama ca America crede ca prin razboi va iesi din criza...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Razboiul din Irak si cel din Afganistan au fost razboaie pentru resurse, si ? Asta inseamna ca aceasta criza este controlata in totalitate prin parghii financiare. Nu trebuie sa fii economist de marca ca sa-ti dai seama ca aceasta criza a fost declansata prin ruperea circuitului banilor. Unde s-a rupt? La banci! S-au pompat si se pompeaza bani si totusi bancile nu dau drumul pentru ca nu au ordin sa o faca.

Anonim spunea...

:)sunt convins de ceea ce spui tu , numai ca am un sentiment ca astia fac o belea mondiala in max 2 ani..

Ion de la Chiuiesti spunea...

Doamne fereste!

Mediafax