vineri, 16 ianuarie 2009

CNA-ul britanic a interzis sloganul unei campanii pentru biocombustibili

CNA-ul britanic a interzis sloganul unei campanii care promova ideea că biocombustibilii sunt o alternativă sustenabilă la petrolul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a anunţat presa britanică.

Campania, iniţiată de Asociaţia pentru Combustibili Regenerabili, prezenta un afiş cu sloganul "Biocombustibilii - Un răspuns sustenabil la petrolul OPEC".

CNA-ul britanic a luat în considerare, la interzicerea campaniei, faptul că producţia de biocombustibili se află, încă, în faza de teste şi, prin urmare, nu pot fi trase concluzii precum cea din sloganul campaniei. În urma acestei decizii, iniţiatorii campaniei au fost obligaţi să schimbe sloganul.

Înfiinţată în 1981, Asociaţia pentru Combustibili Regenerabili este o organizaţie americană care promovează politici şi dezvoltă iniţiative pentru creşterea producţiei şi utilizării de combustibili din etanol. Asociaţia este purtătorul de cuvând al industriei etanolului şi furnizează date şi analize atât publicului larg, cât şi Congresului Statelor Unite.
Sursa:Realitatea

Nota blog: Ca sa vezi ce putere are OPEC-ul!

2 comentarii:

Lupta NS spunea...

Nationalsocialismul a fost o miscare “ecologista” inainte ca acest cuvant sa devina arhicunoscut. Primul care a sesizat importanta mediului a fost austriacul Viktor Schauberger, care i-a spus lui Hitler ca dezvoltarea tehnicii in cel de-al Treilea Reich va distruge natura si apele –“sangele planetei”- iar Hitler l-a ascultat. Schrauberger , de care radeau toti, a primit 10 milioane de Reichsmark si o mare autoritate pentru a cerceta mediul inconjurator. Impreuna cu geniul sarb Tesla, a gasit resurse energetice pe care nimeni nu le putea monopoliza sau scoate bani din ele. Amandoi au ajuns intr-un final in patria monopolurilor, SUA, unde au fost fortati sa intrerupa cercetarile si sa pastreze tacerea despre acest subiect si despre ce au descoperit.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mda, de Tesla si de descoperirile sale se stiu mai multe, dar despre austriac nu stiam. O sa caut sa vad ce gasesc. De Tesla stiu si ca era in Hawaii, si cu cateva ore inainte de atacul japonezilor, Tesla a fost urcat intr-un avion si dus pe continent.

Mediafax