joi, 22 ianuarie 2009

Proiect politic: Oprescu- candidat la preşedinţie, Vanghelie- primar general

Partidele politice îşi fac deja calculele poltice pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Un proiect politic al PSD vizează contracararea candidaturii lui Traian Băsescu. Cel desemnat a se lupta în campania electorală cu actualul preşedinte este primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţin surse din Partidul Social Democrat şi din apropriera primarului, citate de Gardianul.

Astfel, Sorin Oprescu ar urma să demisioneze undeva în intervalul aprilie-mai, pentru a avea timp de campanie. Actualul calcul politic mai urmăreşte ca PSD să preia şi conducerea Primăriei Bucureşti. Astfel, la alegerile locale ce ar viza ocuparea postului, partidul ar urma să îl desemneze candidat pe Marian Vanghelie.

Se apreciază că la alegerile pentru Bucureşti, liderul PSD va avea de înfruntat contracandidatura lui Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, sau a proaspătulio secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu.

Conform actualelor înţelegeri dintre PSD şi PDL, acestea nu au nicio piedică în desemnarea propriului candidat la preşedinţie. În aceste condiţii, PSD are posibilitatea unui prezidenţiabil sau a susţinerii din umbră a candidatului independent Sorin Oprescu.

Anterior, conform tradiţiei, s-a remarcat că funcţia de primar a fost o adevărată trambulină pentru oamenii politici. Victor Ciorbea a fost primar general al Capitalei care a urcat apoi o treaptă, pentru a deveni premier. Emil Boc i-a urmat exemplul de la Cluj, în vreme ce Traian Băsescu a trecut de la conducerea Bucureştiului direct la Cotroceni.

Antena3

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Oprescu ar face o mare greseala!
Voi scrie si eu despre asta pe blogul meu.
Aveti opinii interesante si deja sinteti in blogroll!

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-na Ruxandra, va multumesc pentru apreciere. Nu stiu daca va face o greseala sau nu. Timpul ne va spune.

Mediafax