vineri, 6 februarie 2009

Avem orase aflate la… limita supravietuirii!?

Criza economica releva azi mai mult ca oricand ca, daca in trecut, fiecare oras al Romaniei era reprezentat de o activitate economica, specifica zonei, acum aceste localitati au devenit "moarte", din cauza degradarii industriei. Este cazul unor orase precum Slobozia, Fagaras, Copsa Mica, Medias, Zlatna, Aiud, Beius, Negresti, Victoria sau Targu-Neamt, care mai supravietuiesc doar prin activitatea de comert sau servicii. Evident, lista de mai sus, cu asa-zisele "orase moarte", este departe de a fi completa, in situatia oraselor mentionate fiind si localitati din zona noastra, unde majoritatea populatiei (aproape 70%) este plecata la lucru in statele vestice ale UE.

Perspectivele? Sumbre. Conform previziunilor, judetele Timis si Cluj vor fi, in curand, lideri absoluti la disponibilizari, cu 3.963, respectiv, 3.200 de concedieri pana in luna martie. Ceva mai bine, daca se poate spune asa, stau Neamtul si Muresul, judete care au anuntat doar 1.400 de disponibilizari.

Datele centralizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca peste 60 de mii de romani vor ramane fara un loc de munca pana la primavara. Sursa:CuvantulLiber.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Radeam ca prostii cand cineva incerca sa repartizeze fortele de productie, echilibrat, in toata tara. Nu?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Radeau altii, mie imi convenea.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Si mie!

Mediafax