joi, 5 februarie 2009

Criza financiară ne lasă fără butic în cartier


Apariţia hipermarketurilor a dus la eliminarea de pe piaţă a 70% dintre buticuri. Actuala criză economică a mărit costurile, preţurile de vânzare. Ţinând cont de faptul că hipermarketurile practică preţuri mai mici, buticurile riscă să dispară de pe piaţă, spune Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), potrivit cotidianului Adevărul. Mai mult, clienţii nu îşi mai pot plăti nici furnizorii.

"Majoritatea şi-au negociat chiriile în euro. Magazinele mici se află într-o criză foarte mare", a adăugat acesta. Aparent, buticurile de cartier nu au nicio şansă de supravieţuire, ţinând cont că magazine mari, precum Altex, îşi închid una câte una unităţile. Altex a anunţat închiderea magazinului Media Galaxy, din Unirea Shopping Center, iar Flamingo închide 15 magazine mai mici. Sursa:Antena3

Un comentariu:

Anonim spunea...

Este foarte simplu. Hypermarketurile sunt straine, pentru ca noi, romanii n-am fi stiut sa facem "comert", sa construim o hala si sa trantim niste produse pe raft, iar micile magazine erau romanesti, in general mici afaceri de familie.
Hypermarketurile isi duc profitul in tarile lor, romanii proprietari de mici magazine raman pe drumuri!
Simplu si foarte logic!
In Campina s-a deschis, hai sa zicem, un "market" mai mare. A trimis controale de tot felul la magazinele din jur care au inchis.
Alta "metoda" eficienta!
Ruxandra

Mediafax